Tuesday, May 18, 2010

KOMEN DARI EN.A.Y.I.E..


pg nie cek kat cbox utk tgk komen n jenguk2 balik dorg yg sudi tinggal jejak kat blog aku neh..sampai i komen dr ayie nie aku mcm blurr cket..

a.y.i.e ckp :
maafkan saya jika kata-kata saya diblog saya menyinggung perasaan anda.Saya telah mengomen blog anda.Sila lawati blog saya

1 lg komen a.y.i.e tulis :
sila lihat entri terbaru saya.. saya telah menjawab pertanyaan anda..

pas 2 aku pun mcm blur2 la..eh bla aku tnya dia soklan pa2..pas 2 mnyinggung perasaan aku la apa suma 2..aku pun terjah la blik blog dia n baca la entry yg dmaksudkan..pas 2 aku cm sentap cket..nk taw apa?? meh kita skodeng blog dia utk tgk entry yg dia wat pasal aku..
jelajah blog : fyza dery


mmg aku ngaku la sbb nie 1st blogger yg berani komen aku direct..tersentap la jgak..tp aku terima secara +ve..sbb apa yg ayie komen 2 mngkn ada btulnya jgak..

tp la kan aku agk musykil cket bla ayie ckp blog aku berat nk loading..aishh berat sgt ke ayie smpai 3minit masa yg awk ambik m'gunakan streamyx utk bkk blog sy..huhu sbb sy bkak x smpai 3mnit..hik3..mngkn line tenet slow..n kat umah aku pkai celcom nya broadband..tp x dak la lembap sgt nk loading..tp x kisah la..mngkn btul ckp ayie sbb dia ckp page aku berat dgn adanya mp3 player dan sbagainya..

so aku nk tnya la pada kwn2 blogger suma yg dtg blog aku nie..nk mohon jasa baik anda utk tinggalkan komen mengenai blog sy..utk apa yg patut sy letak dan apa yg sy ptut x letak..x kisahla samada anda ingin tinggalkan komen di cbox sy mahupun di komen entry nie..insyaAllah sy akan terima dgn fikiran yg +ve..

sy jgak nk ucpkan terima kasih pada ayie d atas kesudian anda utk mengomen blog sy..sy terima sgala teguran dan komen dr anda dan pengomen anda..sy hargai dan menerimanya dgn hati t'bukak..InsyaAllah masa ke depan nti sy akan cuba buang apa yg x ptut dlm blog sy nie..nah ambikla ais krim sy bg sbagai tnda ucapan terima kasih sy..=)


so kwn2..klu anda ingin dptkan komen m'bina..bleyla mntak ayie utk terjah blog anda..

notakukukaki : asalnya nk wat entry lain tp tetiba dpt komen dr ayie..terus wat entry pasal nie..hoho..^^,



46 OrG sDg b'PoT PeT:

s h e e said...

hurm...setakat yg aishah bukak x slow plak...x tawla kn...tp besh dapat komen ni...sbb boleh denga pendapat org ramai...nnt boleh perbaiki kelemahan blog kn dear....

ape2 pon blog ni dengan tuannyew sgt cumeyl...
(^_~)

FyZa said...

shee--> huhu..tengs dear..erm 2 la pasal..memula dpt rasa cm down tp pas 2 da ok..nmpk lg b'smngt..hehe..
owh..kamu lg comey wahai c manis.=)

~Sweet Darkness~ said...

3 minit? lmnye...
Mika bukak x smpai 1 minit pun. xD
and, yea, this blog is so cute!

.::WaNiE::. said...

tak lah slow loading, tak sampai 10saat pun.

ini maybe sebab streamyx dia slow

FyZa said...

sweet--> huhu..mayb line ngah slow ke..tengq so much dear..=)

FyZa said...

wanie--> erm mayb la..mlm2 loading kdg2 slow gak..hoho..

wawa said...

k.wa bukak pun laju ja....tp kalau bukak time kat umah...mmg slow...maybe line lembepp kot =)pe pun...cute la blog adik k.wa ni :)

sasha* said...

setakat ni i bukak laju je yang.sumpah tak tipu *sbnrnya puji ada makna nk aiskrim gak :P

FyZa said...

wawa--> huhu 2 la pasal..agk musyil bla ayie ckp nk bukak lmbt..mayb line slow kot time 2..tengq so much k.wa..miss u..=(

FyZa said...

sasha--> owh..bodek..sgt x ptut..haha..nti i blnja aiskrem mcd eh..tp u byr..hoho..;p

nurulsyuhaida :) said...

aah..syu bukak pun kejap ja,tho mmg page fieyzah nampak cm berat tp xdak masalah pun nk tgu loading smua tu..seminit pun tak sampai..hee.

FyZa said...

syue--> huhu 2 la pasal..rasanya x lama pun nk loading blog fyza..mayb sesetgh 2 line tenet slow kot..2 yg lambat agknya..

NAJ HEBAT said...

mengapa???

NICK IRFAN said...

huh! ape plak kak? biasa je sy buka blog akak serius x sampai 1 minit pun! ok je mngkin intenet dia low kot?

FyZa said...

naj--> x dpt dpastikan..hoho..

FyZa said...

nick--> huhu..ntahla nick..mayb time ayie bkak line tenet slow..2 pasal lmbt loading..

wanie omar said...

takde pape masalah pun dengan blog akak nih..
tak slow langsung pun..hikhik
urm..this is your own blog kan..up to you lar nak letak ape pun..tp penyabar nye akak nih..bgus2..=)

FyZa said...

wanie--> huhu..x pa la...org tegur kita terima la kan..tengs swety..=)

cik nunu said...

xpew...sekali sekala kena terjah...
sangat bagus kan....
ada gak blogger yang care sal belog kite nih...;)

FyZa said...

cik nunu--> yup..2 la pasal..skali sekala kena terjah..1st time nie..haha..=D

Piratz said...

Tak berat pun.. maybe ayie ade problem ngan connection... tapi pasal mp3 tue, better jangan buat autoplay...

cadangan aku, apa kata ko buat satu page khas tuk award tue... takde la panjang sangat blog ni

satu gik, blog list kat tepi ni buat la limit 3 je, so kalau orang nak tgk yang lain die ada button view all...

syue said...

wah, saya rasa best sangat klu ada orang lain view blog kita dan komen tntg blog kita =)

saya rasa blog akak(saya belum 18thn lg.hehe) nampak je berat, tp bila bukak, tk loading pun. yg lain okey je :) i suggest, yang pasal award dgn contest tu kan, buat dlm scroll box, mesti ok & page tk meleret sgt. suggestion saje. hehe.

cik botoX said...

huhu...sy rasa okeh jah...xberat sngt pun...ngeee..=) anyway...stuju jugak kalo wat scroll box..maybe lebih simple...

teha said...

sye load blog nieh kejap je..x ambk mse smpai 3 min pn. nk load page nieh,depend pada internet connection jugak..
kebanykkan nyer,streamyx memang lmbt..
so mungkin dia ckp lmbt load sebab streamyx tuh.
ape yg ade dkt page mungkin leyh lmbt kan load..tpi,sye rse..ape yg ade dkt blog sis fyza nieh benda simple..mcm words sume tuh..rse nyer x ambk mse yg teramat lama..
itu aje pndgan sye...

FyZa said...

piratz--> tengs utk komen anda 2..akan cuba m'p'baiki man yg ptut nti..tp x reti la nk wat scroll box + page khas..hoho..t'serlah kejakunan dctu..;p

FyZa said...

syue--> yup..memula dpt rasa cm sentap cket pas 2 dah ok..hoho..tengs utk komen dan cdngan syue 2..nti akak blaja cmna nk wat scroll box dlu baru ley wat..huhu

FyZa said...

cik botox--> owh tengs swety..nti fyza try wat scroll box cmna..=)

FyZa said...

teha--> tengs..yup kdg2 tenet mmg wat probs..pa pun tengq sgt utk pndgn teha 2..sgt2 hargai..=)

suka_haha said...

klau bukak satu blog je xde maslh kot.. tp kalau org bkk bnyk2 mmgla lame... hehe... semua blog lama sebab skali bkak dalam 20 blog hahahaha... (sayalah tu hehe)

NICK IRFAN said...

ape2pun blog akak normal jer! hehe jgn pedulikan ape kata ayie tu... hehe psstt... syhh,... blog dia rasanya lambat jgk? hihihi

FyZa said...

suka--> erm mayb la..tediiaa smpai 20 blog..cnfrm hang komp 2..haha

FyZa said...

nick--> huhu tengs dek..haha..;p

Cik NiN said...

tuan tanah ini sgt sweet;)

FyZa said...

cik nin--> eh..tengq...hehe...cik nin pun sgt comey..=)

anis hamzah said...

eh ade plak org wat blog sal u ek fyza.. bez gak kne komen cam tu kan..hehe...
i bkak u pnye blog ok je tak berat pon..:)

ullyana zaidy said...

hehe kak fyza,wat mse ni ok je yna bkk kalo tenet xslow..laju jekk..

kalo tym tenet slow cm yana hadapi skang,mmg lmbt nk loading..hihikk

btol2!!kak fyza sgt sweet :)

wawa said...

fyza..nak tergelak lah..
baik hati sungguh dia mengomen blog fyza..
heheheh...

FyZa said...

anis--> huhu 2 la pasal..ttba i rasa jd femes jap..haha..x pa org komen i terima ja la..=)

FyZa said...

ullyana--> huhu..kdg2 time line slow nk bkak apa2 pun lmbt..hoho..eh kamo lg swet yana..=)

FyZa said...

wawa--> haha..i taw dia sgt baik..sbb 2 dia dgn jujurnya mengomen blog sy..hoho..

ullyana zaidy said...

hahaa..
btol2...
nk bkk web yg xberat pon xpat..hohoo..
smtara nk loading,smpat tdo lu..huhu

eh..akak la sweet :)

FyZa said...

yana--> haha..tera nk tggu 2 bley tdoc kan yana..keh2..eh c comey nie..x nk ngaku eh..;p

soffya cik bulan said...

bgus tu....ada org bg komen membina..akak cuma nk tegur satu je, ejaan.baik tulis dengan ejaan penuh, nanti boleh membantu SEO..kan

FyZa said...

soffya--> huhu..tengs akak sudi komen..insyaAllah akn dperbetulkan nti..=)

nuriz said...

tak la slow pon ok je, tenet si AYIE tu kot slow..hahaha wat genpak je AYIE

FyZa said...

nuriz--> huhu 2 la pasal..mayb la..=)