Wednesday, December 30, 2009

2 arie ja lg..??!


Daisypath Wedding tickers

yupp...aini 30/12/09..so ada 1 arie g utk kita jengah ke taun baru..cptnya masa b'lalu..pejam clik..lari jalan..bangun diri..nanges hepy..suka duka..suma 2 akn jd memory dlm hidup kita yg lpas..adui..apsal ttba aku wat ayt skema sgt neh..hehe

ecelly bkn nk ckp pasal taun bru sgt..sbnrnya ada bnda yg lbh pnting lg..hehe..i will b some1 wife..ahh..x taw nk ckp perasaan skang..hepy? sdey? takut? neves? erm suma dah b'cmpur n b'gaul jd 1..ramai yg tnya.. "fyza dah nk khwin ke??" "mudanya fyza" "cptnya khwin" n mcm2 la..so aku jwp la.."jodoh dah sampai wat cmna?" huhu 2 la jwpn yg t'simple n pas 2 dorg x kan tnya lg..hek3..

01/01/2010..tarikh yg akan jd knangn t'indah..insyaAllah klu x dak aral akn b'langsungla majlis akd nikah aku dgn enchek hubby..ye p'mulaan taun baru..dharapkan ini adlah yg t'bek..

kahwin muda?? yupp..mmg aku khwin muda..skang 21 msuk nex yer 22 n enchek hubby lak nex yer 23..apa pndpt korg khwin muda neh? erm..rasanya khwin muda n khwin lmbt msing2 ada bek buruknya..sblm nie aku dah search kat tenet tntng kbaikan khwin muda..n ksimpulannya ramai yg ckp khwin muda lbh bek..buktinya nengok la zmn dlu2..mak ayh kita tok nenek kita suma khwin muda kan..n skang ramai yg khwin lmbt dgn alsan nk njoy dlu zmn muda..cari dt..bla..bla..bla..

tp sbnrnya 2 t'pulang pada pndngan msing2 kan..nk kata khwin muda pas 2 tkut x bley survive idup rmahtgaa (wlupun umah aku x dak tngga..hek3) n then b'cerai berai..2 x bley nk dtrima sgt..sbb rasanya kat m'sia skang nie pun kes p'ceraian b'lambak-lambak..aku tgk kt lmn web jab.agama statistik p'ceraian pada 2008 sebanyak 22289 n negeri t'tggi ialah selangor 3558..bnyk kan..so mknanya khwin muda ke khwin lmbt ke..klu psngn 2 x bley nk truskan hbngn tuh pun x jd pa gak..adeh apa la aku ngarut neh..mcm forum la plak entry nie..hehe

ok2..x nk ckp pasal 2 dah..takut nti ada org ckp 'eh dia nie pandai ckp ja..pas khwin nti baru taw cmna'..ok sory klu ada yg terasa..

da konklusyen nye..setiap org ada hak masing2 utk pilih jalan mana..khwin muda ke tua ke t'pulang pada indvdu..yg pnting diri kita..mst wat yg t'bek rite?

n aku pilih utk tamatkan zaman bujang nie sbb aku dah jmpa yg t'bek n i really lurve him..plak msing2 dah keja..so nk tggu apa lg..njoy?? erm.. skang pun njoy gak n pas khwin pun ley njoy gak..lg bes..hehe..ish fyza! gatal ek..xmo2..

so..semoga ini adalah keputusan yg t'bek dlm hidup aku n kehdpan yg bakal aku lalui nti penuh dgn warna2 kbhgiaan...ayt jwng la plak..=)


(p/s : gmbar masa tunang 06/06/2009)


(01/01/2010 our nikah day! 14/02/2010 our wedding day!)

8 OrG sDg b'PoT PeT:

-| auM Chak |- said...

wohooo tahniah2...ptt makin seri2 ehhh
huhuhuhu....welll kak eimy tunggu kad jemputan utk 14/2 tauuuuuuuuu.....

psssttttt da jd bini org tue pas2 aura kat kak wawa awk tuuu..lama dok ngidam nk makan ns kenduri kak wawa tu..miahaha..

well for me khwn awl ke muda ke semua ada pro n cons nyer
kalo da jodoh tak kemana..kalo tersurat awal2 so awl la jdinya...dun' wori k..

wish tu selamae pengantin baruuuuu!!!~

regards,
kak eimy kewangan

p/s : belog kak eimy private,kalo nk terjah ke shanmyou kene kasi email la kat akak...heuheuheuuu

ahmad fais ishak said...

sori la xdpt dtg majlis..org xjemput..hehe
xla..sbb jauh, klu dekat bole je nk datang..siap sponsor air mineral lg kat org2 yg wat keje

ullyana zaidy said...

wah...akak fiza...
samat pgntin bru..
moga berpjgn ke ank cucu..
da jdoh akk kawen awl kn?
:)

hope akk bhgia...hehe..

FyZa said...

huhu..tengq..

k.aimi--> jgn isaw,,nti smpai la kad...jgn x dtg dah la..=)

fais--> ala jmput pun x dtg gak..diaa syok blik kg..huhu

ullyana--> aik..ke ank cucu ja ke? slama2 nya la..huhu..pa pun tengs k..=)

hanismalik said...

Hi...boleh sy jengah blog nih? menarik=)
Erm, ttg kawin tu, apa salahnyer dicepatkan benda yg baik...tahniah la...skrg dh jd Pn la...hehe...

ciare (^_^)v said...

congrats dear. dah jadi milik org dah skrg :)

FyZa said...

hanis--> hye...tengs utk cmment tuh..huhu..puan? ouch! huhu..cik puan bley ak? hee~

ciare--> hehe..tengq so much! =)

M y M y said...

kakak comel kt cni....hehehehehe..
mY suka pic nie..